11 mai 2012

XVII üle-eestilised käsitööpäevad Viljandimaal

Hommikul võtsime suuna Olustverre. Seal toimus käsitööpäevade avamine ja ennelõunal tutvusime suurepärase Olustvere mõisakompleksiga.




Käisime sees erinevates käsitöökodades: nii klaasi-, savi-, lapi- kui leivakojas. Silma jäi, et kõikjal tegutsevad entusiastlikud noored inimesed, kes armastavad oma ala. Klaasikoja tüdrukud said ka videole võetud:
 

Lõunasöögi sõime ka Olustveres. Edasi läks sõit Viljandisse. Kogunesime Vabaduse platsil:


Kokku liikus Viljandis 5 gruppi, igaühel erivärvi sitsilipukesega giid teejuhiks. Viljandis tutvusime Käsitöökoja, Bonifatiuse Gildi, Loomeinkubaatori, Kondase Keskuse ja Kultuuriakadeemia tegemistega.




Õhtusöögi sõime Heimtali vastremonditud mõisahoones. Seal tegutseb põhikool. Peale söömist tutvusime ka Heimatali ringtalliga, kus vanade müüride vahele on peidetud kaasaegne spordikompleks.





Õhtul olime kõik koos Heimtali muuseumis. Tutvusime sealsete väljapanekutega, maitsesime kohvi ja kooki ja viimaks süüdati suur lõke.




Oligi aeg koduteele asuda. Teiseks päevaks me ei jäänud. Oli väga tore ja järgmisel aastal ei peagi väga kaugele sõitma - kohtume Võrumaal!

PILDIKOGU SIIN

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar