31 mai 2014

Käsitööpäevad Narvas

Seekordsed üleriigilised käsitööpäevad toimusid Narvas 30.-31. maini. Meie käisime oma väikse esindusega Narvas ainult esimesel päeval, 30. mail.

Meid võeti vastu Narva Kolledžis, kus toimusid kõik põhilised üritused. Peale registreerimist ja kohvijoomist avati pidulikult 18. käsitööpäevad. Sõna võtsid korraldajad, Narva linnapea, Käsitööliidu esindajad. Muusikaga tervitasid meid muusikakooli õpilased.


Edasi suundusime juba keldrikorrusele, kus olid avatud näitused ja õpitoad. Väga palju oli näha Narvale tuntust toonud niplispitsi, aga samuti fileepitsi, lapitöid ja muid tehnikaid. Õpitubades sai tutvuda niplis- ja fileepitsiga, sai punuda paelasid ja teha lapitööd, samuti viltimist, nahatööd ja veel mõndagi. 




Peale lõunasööki tehti meile linnaekskursioon. Alustasime Raekojast ja siis sõidutati meid bussiga mööda Narvat ja tutvustati linna. Giidiks oli Narva linnasekretär Ants Liimets ja temal huvitavat juttu jätkus! 



Edasi suundusime Narva linnusesse, külastasime muuseumi ja viskasime pilgu linnale ja muidugi ka Venemaale tornist.



Õhtul ootas meid ees meeleolukas kontsert, moedemonstratsioon ja õhtusöök elava muusikaga, kus kolm muusikut (akordion, elektriline kontrabass ja kitarr) esitasid Valgre loomingut.





Peale õhtusööki tutvusime veel Kolledžiga, kus on kaasaegne raamatukogu ja üldse väga huvitav arhitektuur. Maja on ehitatud ajaloolise börsihoone asemele. 




Lõpuks veel meie väike reisiseltskond ja tänukiri käsitööpäevadel osalemise eest:



PILDIALBUMIST saate veelgi täielikuma ülevaate meie päevast Narvas. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar