28 juuni 2018

Astal külas ja ikka ilu loomas

Mõnikord õnnestub meil ka suvel kokku saada. Seekord otsustasime Astale külla minna. Ilm oli justkui loodud päikeseprindi tegemiseks. Õpetajaks oli Kaire, kelle ilusad käsitööd juba kaugelt silma hakkasid.





Alustasime taimede korjamisega. Käiku läksid pojengi-, mustsõstra- ja pihlakalehed, naat, igasugused kõrrelised ja mida iganes veel aiast leida võis. Siis värvisime kangast ja hakkasime lehti kangale paigutama. Sellised said esialgsed tulemused:







Jätsime oma kujundatud kangad päikese kätte kuivama. Lõpptulemused olid erinevad. Mõnel olid kenad lehemustrid, teistel jälle mitte midagi või siis aimatavad kontuurid vaid. Nüüd on teada, et kangas tuleb ikka üleni värviga katta ja lehed peavad olema tihedalt vastu kangast. Õpime vigadest!
Toredad riidetükid tulid igal juhul välja ka ilma prindita, neid saab õmblus- või lapitöödes kasutada.





 Vahepeal tegime pausi ja lasime heal-paremal maitsta.


Ega me siis päikeseprindiga ei piirdunud. Kairel oli varuks veel üks põnev tehnika, mida saab teha ACE-iga. Šabloonide või pitsitükkide abil näiteks. 





Aitäh Astale, kes meid vastu võttis! Tore päev oli!

4 kommentaari:

  1. Vahvad koostegemised jälle.

    VastaKustuta
  2. Nii vahva, meil oleks ka vaja sellist asja teha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlasti tehke! Päikeseprindi õpetusi leidub netis mitmeid, keerulist pole seal midagi, ainult õige päikeseprindi värv peab olema.

      Kustuta