07 mai 2018

XXIII käsitööpäevad Haapsalus

4.-5.maini toimusid Haapsalus järjekordsed üle-eestilised käsitööpäevad „Tehtud Läänemaal“. Meie klubi esindajatena käisid seal Merike, Malle ja Kaire. Siinjuures suured tänud Võru rahvale - Näputüüseltsile - kes meid lahkelt Võrust Haapsallu ja tagasi aitasid transpordiga.

Esimene päev algas seminariga Haapsalu Kutsehariduskeskuses. Sõna said Haapsalu ja Läänemaaga seotud käsitöölised. Pereettevõte PuudWood tegeleb puidust mansetinööpide, lipsunõelte jms tootmisega. Agni Laats firmast AgniFELT teeb vilditud rõivaid, mida värvib looduslike värvidega ja kasutab taimetrüki tehnikat (siidisallidel). Triin Jugapuu õmbleb omanäolisi nukke. Kõiki neid toredaid asju saime kohapeal ka näha ja oma käega katsuda.


Kavas olid ka virtuaaltervitused ja Vormsi rahvarõivaste tutvustus.

Seminari ajal oli lausa soovitatav käsitööga tegelemine!

Peale seminari oli meil paar tundi vaba aega piduliku õhtusöögini. Seadsime end sisse Beguta Külalistemajas. Seejärel läksime linna peale jalutama. Uudistasime kohalikke käsitööpoode ja külastasime Haapsalu Pitsikeskust. Loomulikult jalutasime ka promenaadil.



Õhtusöök algas kauni vastuvõtuga, kus korraldajad Haapsalu naised Haapsalu sallidega olid üles rivistunud meid tervitama. Peaaegu nagu presidendi vastuvõtul! :)  Tantsutrupp Black Coffee tantsis Haapsalu salli valssi (video ei ole muidugi meie peol tehtud). Muusikat tegid veel Tõun ja Ilona Aasvere. Toimus ka tore käsitööteemaline viktoriin.

Teisel päeval jalutasime jälle promenaadil, külastasime käsitööpoode, näitust raamatukogus, käisime Iloni Imedemaal ja peale lõunat võtsime juba suuna kodu poole. Tee äärde jäi ka Rõude muuseum, kust läbi astusime enne pikka koduteed.


Aitäh korraldajatele ja kohtumiseni järgmistel käsitööpäevadel.

Kuna üks pilt räägib rohkem kui 100 sõna, siis olete lahkelt palutud virtuaalsele teekonnale Haapsallu! PILDIALBUM

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar