19 september 2009

Põlvamaa perede käsitöö- ja kunsti päev

Nüüd on see siis tehtud ja sellega ka uus hooaeg avatud! Käsitööpäev oli väga tore ja meeldejääv. Rahvast oli palju ja näha on, et käsitöö on ikka au sees, ka noorte seas. Meil oli siis oma maakonnast kutsutud pered, kus läbi põlvkondade tehakse käsitööd - vanaemadest-vanaisadest kuni lapselasteni. Nende tööde jaoks oli igale perele eraldatud boks.
Õpitubasid oli terve hulk ja müügilette ka. Õppida sai kõlavöö punumist, salvrätitehnikas laastumaalimist, pihuloomade tikkimist Heli Raidla juhendamisel, liivatrükis kaartide valmistamist, fimost ehete valmistamist ja palju muudki. Kõige pisemad said ka meisterdada.
Õnnelooski ei puudunud. Väga vahvad olid käsitööteemalised võistlused, kus tüdrukud heegeldasid, emad kudusid, vanaemad kerisid lõnga... ja seda kõike aja peale. Viktoriiniküsimusi esitasid näitlikult tantsurühma memmed ja seal tuli siis ära arvata tegevusi - ketramist ja lina rabamist, lõnga kerimist ja vaiba kudumist ja muud käsitöölisele omast. Mehed said aja peale naelu paku sisse lüüa ja kuigi muusikutel oma sõrmi hoida kästi, siis lõõtsamees Heino Tartese näpud liikusid naelu lüües sama nobedasti kui lõõtsal ja võit oligi käes! Uskumatult kiiresti! Kõige põnevam oli aga lehe lugemine, kus sassiläinud Maaleht tuli kiiresti õigesti järjekorda panna. Lugemine ise jäi koduseks ülesandeks.
Õpilastööde näitus oli ka. Õpilaste töödest tegime mahukama ülevaate maikuus, seepärast sai nüüd vaid väike ülevaade piltidel. Päeva lõpetas ilus kontsert, kus esinesid kohalikud pereansamblid ja külalisena Kihnu Virve pereansambel.

Emotsioonid olid igatahes laes ja neid jätkub veel tükiks ajaks.

Aga nüüd pilte vaatama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar