25 juuni 2011

Käsitööpäevad Põltsamaal

25.-26.juunil toimusid Põltsamaal XVI üle-eestilised käsitööpäevad "Lapitöö eri". Ega meiegi sealt puududa saanud! Veetsime Põltsamaal kaks tegusat päeva ja muljeid on palju.

Peale pidulikku avamist suundusime kõigepealt käsitöölaadale ja sealt näitustele. Näitusi oli linnas palju - kokku pidi olema 18. Kahjuks jäi mõni näitus ikka vaatamata, igale poole ei jõudnud.






Usinamad meist osalesid laadal toimunud lapitöö õpitubades - kes meisterdas prossi, kes kõrvarõngaid või õmbles lapiribadest hoopis kausikest.




Päeva naelaks kujunes lapirõivaste moedemonstratsioon, mida isegi vihm ei suutnud rikkuda. Pärast tuli küll taevast nii tuld kui jääd - äike, rahe ja paduvihm! On, mida meenutada!






Ühest kohast teise liikudes saime ka linna nautida. Linnas olid vaateaknad samuti ehitud lapitöödega.


Jalutasime roosisaarel ja tänu võrukatele sai mõni põlvakas isegi roosiaias käia! ;) Rooside teema läbis ka näitusi - olime ju ikkagi rooside linnas!


Õhtusel lossipäevade peol käisid meist üksikud. Kõik olid sisutihedast päevast väsinud. Ööbisime kiriklas, kus meil oli väga mõnus olla.

Teisel päeval toimus Kultuurikeskuses käsitöökonverents "Lapitöö - kunst või käsitöö?". Samas majas oli üleval kolm näitust.
Põlvakad tänavad Käsiteokoda ja kõiki abilisi, kes need sisutihedad päevad korraldas!



Pildid on SIIN. Suures osas on näituste ja tegijate nimed juurde kirjutatud. Kultuurikeskuse näitused albumi lõpupoole läksid küll juba sassi. Seal olid Eesti Lapitöö Seltsi kaks näitust: aastanäitus "Lapiroosid" ja ülevaatenäitus "20 astat Eesti lapitööd". Samas veel Kiwwja lapiseltsi aastanäitus "Läbi rooside".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar