10 september 2011

Vastseliinas

Ongi taas uus käsitööhooaeg alanud. 31.augustil saime esimest korda kokku, et teha plaane algavaks hooajaks. Esimeseks ürituseks sai 10.septembril sõit Vastseliina.

Vastseliina piiskopilinnuse vastavatud külastuskeskuses võtsid meid vastu meile juba tuttavad käsitöönaised ja linnuseemand, kelle juhatusel tegime meeldejääva ekskursiooni keskuse muuseumis ja linnusevaremetes. Egle oli meil julge ja proovis selga 16-kilost rõngassärki!




Meie sõidu üks põhieesmärke oli oma silmaga näha Vastseliina käsitööseltsi naiste tikitud uhket käsitöövaipa, mis 23,5 m pikkusena on välja pandud keskuse teisel korrusel. Sellesse vaipa on naised tikkinud linnuse ajaloo, legendid ja tänapäeva.




Tegime tiiru ka linnuse varemetes, peatusime pühakohas, kus kunagi oli seisnud kabel. 1353.aastal olla seal kabelis ühel ööl sündinud ime. Kabelist oli kostunud imelist muusikat, kroonlühtrid läksid iseenesest põlema ja valge rist hõljus ilma toeta õhus. Nii räägib legend.




Pärast jalutuskäiku varemetes oli meil üheskoos tore söömaaeg ja seejärel võtsime juba suuna kodu poole.


Aitäh meeldiva vastuvõtu eest Vastseliina käsitööseltsi naistele ja linnuseemandale! Oli üks ilus sügisene päev, mis jääb kauaks meelde. Kindlasti viib meid tee sinnakanti edaspidigi!

Meie pildid on siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar