17 september 2011

Vaba masinatikand ja uusi nippe lapitöös

Selle kursuse eellugu algas Põltsamaa käsitööpäevadel. Kohtusime seal Elle Ikävalko ja tema loominguga. Muidugi kutsusime teda kohe endale külla kursust juhatama ja ta oli lahkesti nõus! Nüüd saigi meie klubis teoks vaba masinatikandi kursus. Elle rääkis, kuidas ta selleni jõudis - ei meeldinud talle väga matemaatiline täpsus tavalise lapitöö puhul, kus kõik peab millimeetri pealt paigas olema. Nii ta hakkaski otsima midagi muud. Ellel oli kaasa võtnud hulgaliselt näidiseid ja töid, mõned neist isegi Euroopa näitustel ja konkurssidel osalenud.


Häälestasime masinad ja hakkasime proovima esialgu lihtsaid pisteid vabajalaga. Vaid mõned meist olid masinaga tikkimist varem proovinud. Esimesed katsetused tulid konarlikud... Aga huvi oli suur!


Järgmiseks võtsime juba lillelised kangad ja proovisime midagi luua. Asi edenes! Mõned meie naiste katsetused:




Lohutuseks neile, kes arvavad, et muhu tikandiga nad hakkama ei saa:


Veel õppisime vees lahustuva kanga kasutamist, kanavõrgu abil loodud huvitava struktuurse kanga valmistamist ja veel mõningaid nippe.


Aitäh toredale õpetajale Ellele väga huvitava õppepäeva eest! Saime palju uusi ideid ja inspiratsiooni ja oleme kõik väga vaimustuses!

PILDID!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar